maandag 26 december 2011

A Coca Cola Christmas

Het is weer kerst en net zoals op kalenderdag 5 December, wordt ook voor dit feestelijk moment alles uit de kast gehaald door merken.

Honderden merken doen hun uiterste best om een spetterende kerstcampagne te lanceren. De één pakt het groots aan, terwijl de ander liever de subtielere weg kiest. Gaat het wel om de grootte, de leukste actie, of het verkrijgen van de meeste korting? Dat denk ik niet..
De beste kerstreclames zijn de reclames die jou weten te betoveren. De reclame die het kerstgevoel over weet te dragen zoals een warme, nog na stomende kalkoen. Net uit de oven met als vulling de ultieme kerstbeleving, verpakt in een mooi uitziend jasje. 

De ultieme kerstuiting besprenkeld met een beetje merkeigenheid.
De kerstcommercials van Coca Cola vind ik hier een mooi voorbeeld van, simpel maar sterk. Het eeuwig oude karakter van Coca Cola blijft zichtbaar en is direct herkenbaar, de reclame is niet te gemaakt, opdringerig of vervelend. Het mooiste is nog dat je hem niet hoeft te zien om te weten dat hij van Coca Cola is. Het muziekje alleen al doet alle (kerst)belletjes in je hoofd rinkelen.

De kerstcommercial "Shake up the Happiness"
Wel jammer dat die Christmas truck waaraan we zo gewend zijn geraakt mist toch?

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten